• info@croatiainspect.hr

  • +385(0)1/4874-777

  • +385(0)1/4873-728

Odjel kontrole bez razaranja i nadzora opreme pod tlakom u eksploataciji (KBR i OPT)

Odjel kontrole bez razaranja i nadzora opreme pod tlakom u eksploataciji (KBR i OPT)

 

 

PERIODIČKI PREGLED I ISPITIVANJA TLAČNE OPREME U EKSPLOATACIJI

Poštovani,
vjerujemo da Vam je već poznato da je od ove godine na snazi novi Pravilnik o pregledima i ispitivanju opreme pod tlakom (NN 27/2017).

Ono što je najvažnija promjena u podzakonskim aktima je da sada poslove svih ispitivanja, inspekcije i periodičkih pregleda tlačne opreme u radu (ili OPT koja se stavlja u rad) možete povjeriti i našoj tvrtki CROATIAINSPECT d.o.o., kao akreditiranom i ovlaštenom inspekcijskom tijelu „vrste A“, za obavljanje navedenih poslova. Do sada je za ove poslove jedino bila ovlaštena Agencija za opremu pod tlakom.

CROATIAINSPECT je, sa svojim Uredima u Zagrebu i Rijeci, najstarije i prvo inspekcijsko tijelo za nadzor i osiguranje kvalitete u proizvodnji, u području opreme za naftu i plin (QA, QC, …), te vlastitim laboratorijem (i akreditacijom) za metode kontrole bez razaranja. Posjedujemo svjetski značajne reference kroz više desetljeća kontinuiranog rada i kontrole u području tlačne opreme. No ta nas činjenica nije uspavala, već smo, svjesni trenutka, krenuli u novi razvojni (i investicijski) ciklus, a kako bi se optimalno opremili i ekipirali za provedbe ispitivanja i inspekcije u pogonima naših kupaca.


Stupanjem na snagu novog legislativnog okvira u području opreme pod tlakom, sada za Vas možemo obaviti kompletnu uslugu na licu mjesta – inspekciju, ispitivanja i periodičke preglede tlačne opreme, te tako zaokružiti proces pregleda stabilne tlačne opreme, cjevovoda ili boca u uređajima za disanje i vatrogasnim aparatima, a koja zakonski podliježu periodičkim pregledima nadležnog inspekcijskog tijela.

Uz već postojeće postupke, akreditacije i urede, razvili smo novi; mobilno ispitno-inspekcijski laboratorij, za sve metode kontrole bez razaranja, ispitivanja i inspekciju tlačne opreme u radu, te kontrolu funkcionalnosti, ispitivanje ili zamjenu sklopova na tlačnoj opremi. Nabavili smo dodatnu opremu, alate i pomagala, kojima se periodički pregledi i ispitivanja tlačne opreme provode brže, ekonomičnije, pa i „modernije“; često i uz manje invazivne metode za samu opremu, a rezultate inspekcije se donose prema kvalitetnije definiranim parametrima za zaključivanje.  Navedenim pristupom se trudimo dodatno povećati razinu pouzdanosti rezultata naših ispitivanja i inspekcija, uz skraćenje zastoja u  redovnom radu opreme koju nadziremo.

Novim Pravilnikom predviđeno je da vlasnici/korisnici opreme pod tlakom imaju pravo zatražiti od Agencije za opremu pod tlakom (sad OPT d.o.o.) tehničku (i inspekcijsku) dokumentaciju za postojeću tlačnu opremu (čl. 19, st.2 Pravilnika).  Za vlasnike/korisnike OPT koji nemaju kompletnu i nužnu dokumentaciju za opremu koja je već u radu (a nema je ni u Arhivi  bivše OPT Agencije), osiguravamo suport kod pribavljanja, izrade ili dopune nedostatne tehničke dokumentacije.
Nadamo se da ćete i Vi prepoznati svu prednost suradnje s našom tvrtkom CROATIAINSPECT.

Jamčimo Vam bržu, kvalitetniju, te nadasve kompletniju uslugu, zasnovanu na iskustvu i stručnom timu inspektora više različitih specijalizacija. Samostalni inspektori CROATIAINSPECT-a posjeduju veliko radno iskustvo u inspekcijama prema API, ASME, EN, HRN, DIN, GOST, JUS…itd. standardima, kao i prema „PED/SPED Direktivama i tehničkim specifikacijama za spremnike, cjevovode i sklopove. Kontinuirano se, unutar tvrtke prate i ažuriraju nove verzije normativnih dokumenata o materijalima za njihovu izradu, osiguranje kvalitete u proizvodnji i završnoj kontroli, nerazornim i razornim ispitivanjima, premazima, sustavima „AKZ“ zaštite, itd.

Iskusni stručnjak EWE/IWE/IWI-C specijalizacije, kao i dugogodišnje iskustvo u certifikaciji zavarivača i postupaka zavarivanja, CROATIAINSPECT-u osigurava status pouzdanog partnera kod odobravanja postupaka popravaka ili sanacija na tlačnoj opremi.

 
Upitom na adresu e-pošte našeg Odjela „KBR i OPT“ (za inspekciju tlačne opreme i kontrolu bez razaranja) info@croatiainspect.hr 
možete zatražiti naš obrazac Zahtjeva za inspekciju OPT, a koji možete skinuti s naše web stranice(link:. Zahtjev za inspekciju) Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na tel.br. (0)1 4874777 ili 051  213 417.

Odlučite li se za suradnju s CROATIAINSPECT-om, jamčimo Vam brzu i kvalitetnu uslugu, diljem cijele Hrvatske. Inspekcijski izvještaji izdani od strane  CROATIAINSPECT-a uvijek su značili više, te su postali sinonim za proizvode i usluge bez naknadnih reklamacija i prikrivenih nedostataka, a time našim korisnicima osiguravamo dodatnu vrijednost, smanjujemo troškove i zastoje, te podižemo i garantiramo pouzdanost.
Radujemo uspješnom početku ili proširenju suradnje i na području inspekcije i ispitivanja tlačne opreme u radu.

Kontaktirajte nas

+385(0)1/4874-777

40 godina rada

Pogledajte naše reference